Queen Mary от „ДЮН” триумфира и в Гьотеборг

Брейкарката Мери Славова, популярна още като Queen Mary се завърна от интересен форум, за да разкаже как хората чрез танца се опитват да преодолеят границите и различията. На 7 март в Гьотеборг, Швейцария се реализира проект с включен jam  под наслов „ Градът е твой”. Мари Славова бе една от общо осемте поканени от Европа: 4 момичета и 4 момчета от Холандия, Испания, Англия и др. Надпреварата има за цел всеки не само да покаже какво може, но и да се забавлява.

Jam-ът е част от проект за обединяване на града  срещу дискриминацията и разделението. Всеки посетител има възможност да преоткрие и опознае града си чрез хип-хоп културата, започвайки с този проект.

„Най-хубавото на Хип-Хоп културата е, че кара различни хора да се срещат, обединени в любовта си към танца, затова е ценно да се реализират проекти като този”, споделя Мери.

Целта на събитието в Гьотеборг е формулирана накратко  „Проектът ще работи за премахване на областното разделяне и кани участниците да формират мнението си въз основа на реални преживявания. Ние знаем, че знанието, общността и творческите срещи в града в дългосрочен план може да противодействат на предразсъдъците и страха.

11043440_953492004674900_7467435764147544971_oЗабавлението и положителната енергия е основното настроение на изминалото събитие, а един от най-атрактивните  участници е Crazy Grandma.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!