MasterChef виртуози поднесоха вкусна вечеря на бургазлии

Николай Попов и Станислав Райчев поднесоха на многобройните гости на вечерта вкусни изкушения, представени като „Мач между Италия и България“

Кухнята на Средиземноморски ресторант „Салини“ се превърна в автентична MasterChef сцена на 5 декември (сряда). Главни действащи лица на вечерта бяха Николай Попов и Станислав Райчев. Те посрещнаха многобройните си гости на едно истинско кулинарно пиршество в четири действия, или всъщност пет, ако броим amuse-bouche – комплиментът от готвачите. Гостите на вечерта първи приветства главният готвач на Средиземноморски ресторант „Салини“ и Класически ресторант „Приморец“ – шеф Ивелин Кръстев. Той благодари на гостите за избора им на място, в което да имат една вкусна и пълна с кулинарни чудеса вечер. След него, приветствие отправи и зам. главният готвач на ресторантите на Гранд Хотел и СПА Приморец – Красимир Петров. След краткото им встъпление, те дадоха думата на звездите на вечерта от MasterChef 2018 – Николай Попов и Станислав Райчев.

„За нас е чест и удоволствие, че получихме тази покана. От много време искахме да направим такава вечеря в нашия град. Ще се постараем вечерта ви да е незабравима. Ще присъствате на своеобразен кулинарен мач между Италия и България“ – сподели победителят в кулинарния формат за 2018 и действащ пожарникар от „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас Станислав Райчев. След него, свое обръщение към гостите имаше и Николай Попов – „царят на пастата“ от MasterChef, живял над 15 години в Италия, работил в множество ресторанти там и текущ шеф в един от най-добрите ресторанти у нас – „Космос“. „Много се радвам, че сме в родния си град. Първо ще представим стартер, който е комплимент от нас и съюзява двете държави. Той комбинира тъмен шоколад с хрупкав еленски бут. Към него има и шотче порто, за да подчертае още по-добре финия баланс между сладко и солено. После ви очакват редуващи се ястия от Италия и България. Добър апетит“!

Вечерта продължи с чудесно настроение и богати разнообразни вкусове. Непосредствено преди поднасянето на всяка степен, тя бе презентирана от приготвилият я MasterChef – Италия от Николай Попов и България от Станислав Райчев. Различните ястия в кухнята се случваха с професионалната асистенция на шеф-готвачи Ивелин Кръстев, Красимир Петров и екипът на Средиземноморски ресторант „Салини“. Фотоси и кратки видеа запечатаха моменти „от кухнята“ на специалната вечер и достигнаха до гостите и чрез социалната мрежа. Бургазлии готвиха за бургазлии и гостите на града. Те спечелиха сърцата и небцата на своите гости. Средиземноморски ресторант „Салини“ се превръща във все по-устойчива част от вкусовете на Бургас, не само чрез постоянно класно суши и както подсказва името на ресторанта – средиземноморско меню, но и чрез специални гостуващи вкусни събития.

След MasterChef виртуозите Андре Токев, Петър Михалчев, Николай Попов и Станислав Райчев, на сцената на Средиземноморски ресторант Салини в началото на 2019 ще изгрее още една MasterChef звезда. Коя точно предстои да разберем скоро. Междувременно ако още не сте опитали специалитетите на Средиземноморски ресторант „Салини“ – заповядайте в Гранд Хотел и СПА Приморец на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2. Очакват ви вкусове от Япония и Средиземноморието, елегантна обстановка, достъпни цени пресни продукти, класен дискретен сервиз, безплатен паркинг. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!