Бургас отбелязва Деня на Независимостта с празнична програма

По повод Деня на Независимостта на България и 112-та годишнина от обявяването ѝ, Община Бургас организира празнична програма. Ето какво включва тя:   10:30 часа пл. „Атанас Сиреков“ Ритуал по издигане на... Read more »

С велошествие Бургас отбелязва Световния ден без автомобили

Бургас се присъединява към международната кампания за отбелязването на Световния ден без автомобили, който ще се поведе на 22 септември. В този ден по улиците на града ще се проведе шествие с... Read more »

Борис Бухчев представя венец от сонети

Новата стихосбирка на Борис Бухчев ще бъде представена в Дома на писателя днес, 17 септември. Премиерата ще започне от 18 часа.   Книгата е плод на мъдрост и родолюбие, съчетани с талант и... Read more »

„Империя на красотата – Мадам Рубинщайн“ примиерно за Бургас

На 8 октомври Гранд Хотел и СПА Приморец ще се превърне в сцена за примиерното представяне на пиесата на австралийския писател и сценарист Джон Мисто „Империя на красотата – Мадам Рубинщайн“. Ще... Read more »

Учебната година в Приморско започна, училищния праг прекрачиха за първи път 42 деца

За новата учебна 2020/2021 учебна година в община Приморско училищният звънец призова 440 ученици. По традиция първият учебен ден се превърна в празник в СУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Ботев“... Read more »

Над 24 000 бургаски ученици влязоха в класните стаи

2050 първолаци влязоха в 92 модерно оборудвани учебни помещения Повече от 24 000 бургаски ученици от 1-ви до 12-ти клас влязоха в класните стаи в първия учебен ден днес или с 200 деца... Read more »

Международният фестивал на документалното исторически кино започва на 17 септември

От 17 до 22 септември Бургас ще бъде домакин на III-ия Международен фестивал за документално историческо кино – DOCK` 2020. Официалната церемония за откриване на форума ще се състои на 17 септември,... Read more »

„България Еър“ с нови възможности за полети между София и Москва

От нови възможности за пътуване между София и Москва могат да се възползват пасажерите на „България Еър“. Благодарение на разширеното партньорството на националния превозвач на България с руската авиокомпания Аерофлот, пътниците вече... Read more »

Учебната година в Бургас започва в реновирани класни стаи

Общо 92 обновени и модерно оборудвани класни стаи в 33 училища на територията на цялата община са напълно готови да посрещнат в първия учебен ден 2050 бургаски първокласници. Учебните помещения са ремонтирани... Read more »

Бургас отново столица на историческото документално кино

След наситеното с изкуство на открито бургаско лято идва покана за още интересни събития. Международният фестивал за документално историческо кино отново ще бъде в Бургас. Официалната церемония за откриване на DOCK` 2020... Read more »
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!