Определен е концесионер на морски плаж „Черноморец-юг“

Определен е концесионер на морски плаж „Черноморец-юг“, община Созопол, област Бургас. След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава Министъра на туризма да сключи договор за концесия със „Сискор“ ЕООД, в едномесечен срок... Read more »

Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Обзор – централен“

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Обзор – централен“, община Несебър, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне... Read more »

БСУ ще приема кандидат-студенти за чужбина

Във връзка с множество запитвания от родители и от кандидат-студенти за чужбина Бургаският свободен университет предлага отличен съвместяващ вариант, осигуряващ социалната безопасност и сигурност на младите хора. Кандидат-студентите, планирали да се обучават... Read more »

Общински съвет – Бургас организира кръводарителска акция в подкрепа на борбата с COVID – 19

Общински съвет – Бургас организира кръводарителска акция, във връзка със Световния ден на здравето 7 април, която има за цел да подпомогне медиците и лечебните заведения с така нужната кръв, включително и... Read more »

БСП – Бургас дари предпазни шлемове на Белодробната болница в града

Председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, общинският съветник Чанко Мирчев и председателят на Младежкото обединение в БСП – Бургас Васил Иванов направиха дарение от 100 предпазни шлема на Белодробната... Read more »

Излъчват великденската служба от храм „Св. св. Кирил и Методий“ онлайн

Великденската служба от храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде излъчена онлайн. Предприемат се стриктни мерки за безопасност Община Бургас ще осигури онлайн излъчване на службата във вечерта на Възкресение Христово... Read more »

Започна тестването на спешните едици в Бургас

24 остават доказаните случаи на коронавирус в Бургас и областта. В момента 7 пациенти са в болница, 5 в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас, 2 в Айтос. Няма пациенти, които да... Read more »

Удължиха срока за кандидастване по общинските програми за финансиране на културни проекти

Поради продължаването на извънредните мерки за овладяване разпространението на коронавируса, експертните комисии при Община Бургас приеха ново увеличение на сроковете за изпълнение на дейностите и събитията с вече стартирала подготовка, част от културната... Read more »

Честит празник на медиците!

Днес българските медици отбелязват своя професионален празник.  Поздрав към тях отправи клетът на Бургас Димитър Николов: „Уважаеми медици, Днес, когато светът и животът ни са поставени пред толкова тежко и сериозно предизвикателство,... Read more »

На 7 април стъртира първото за годината пръскате против комари

От 07.04.2020 г., вторник, в Бургас започват първите наземни обработки срещу комари. По това време на годината целта е да се унищожат ларвите на кръвосмучещите насекоми. Ще се третират множество зелени и влажни... Read more »
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!