При стриктни мерки „България Еър“ пуска допълнителни полети до редица дестинации за празниците

При стриктни мерки „България Еър“ пуска допълнителни полети до редица дестинации за празниците Допълнителните полети са до Париж, Цюрих, Амстердам, Лондон, Франкфурт, Берлин, Брюксел и Атина При стриктни хигиенни и организационни мерки... Read more »

Въвеждат валиден билет за любителски риболов във водите на Черно море

Дребномащабният риболов в Черно море се обособява като специфична стопанска дейност Дребномащабният риболов в Черно море се обособява като специфична стопанска дейност. Това стана възможно, след като Министерски съвет одобри Проект на... Read more »

Започна гласуването за Годишните награди в туризма

Започна онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Бургас се представя в Годишните награди в 3 категории: „Туристическа атракция/обект“, „Специализиран туризъм“ и „Туристическа община – специална... Read more »

Земеделските стопани избират как да облагат доходите си

Декларациите се подават до 31 декември на предходната година, а изборът е валиден за 5-те последователни данъчни години Физическите лица, регистрирани като земеделски стопани, имат право да избират реда за облагането на... Read more »

Осигурено е финансиране за свързване на язовирите „Порой“ и „Ахелой“ с водоснабдителната система на Бургас

Захранване на Варна от деривация „Китка“ няма да доведе до поскъпване за потребителите През бюджета на „Българския ВиК холдинг“ ЕАД е осигурено финансиране за свързване на язовирите „Порой“ и „Ахелой“ към водоснабдителната... Read more »

Бургасбус променя курсове заради коронавируса

„Поради усложнената епидемична обстановка и въведените извънредни мерки за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция и във връзка с драстично намаления пътникопоток, от 02.12.2020 г., сряда, ще бъдат въведени временни промени в разписанията... Read more »

Министър Вълчев разпореди удължаване на учебната година

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове и училища Със своя заповед министърът на образованието и науката разпореди промяна в дните за ваканция през учебната 2020/2021 година.   Вторият... Read more »

Как да изпеем заедно „Бургаски вечери“

Масовите тържества за Никулден са отменени, но никой не може да отмени празничното настроение, което се надига у всеки бургазлия на 6 декември. В такива случаи човек става изобретателен и измисля алтернативни... Read more »

Кметът Германов: Здравето на хората е наша първостепенна грижа и ние го доказваме

Актуалната епидемична обстановка в община Приморско влезе в дневния ред на  заседанието на Общинския съвет Дванадесето редовно заседание на Общински съвет- Приморско се проведе присъствено в Заседателната зала на Общински съвет при... Read more »

Предизвикателство за фотографите – конкурс „Улови красотата на България“

Бургас е любим град не само на бургазлии – факт! Също така е вярно, че има много хора, които се увличат от фотографското изкуство. Конкурсът „Улови красотата на България“ е предизвикателство именно... Read more »
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!