IT компания заяви готовност да открие 500 работни места в Бургас

„Съдърланд Глобал Сървисиз – България“ откри свой офис в Бургас през август 2014 г. и с днешна дата осигурява заетост на 110 бургазлии.

Висши мениджъри от IT компанията се срещнаха с кмета Димитър Николов, за да обсъдят бъдещите планове за нейното развитие.

„Бургаският офис се справя отлично и започваме разширението му. През август ще имаме готовност да наемем още 500 души, които владеят английски и немски“, каза Сатиш Рамачандран – мениджър „Бизнес развитие“. На срещата се обсъдиха и варианти за  осигуряване на сезонна заетост през зимните месеци за работещите в сферата на туризма.

Според управителя на местния офис на „Съдърланд“, въпреки добрата локация, изградената инфраструктура и съдействието, което оказва Община Бургас, основното предизвикателство пред компанията е намирането на квалифицирана работна ръка и офис площи от висок клас, които да удовлетворят нуждите на бизнеса.

„Можете да разчитате на пълното ми съдействие. Ако продължавате да срещате затруднения с намирането на подходящи площи, сме готови да търсим финансиране за изграждане на нови офис сгради. Използвайте стратегическото разположение на Бургас като мост между Запада и Изтока, където в момента е бумът в развитието на високите технологии“, заяви кметът Николов.

Община Бургас продължава да работи активно за привличане на фирми, предоставящи аутсорсинг на бизнес процеси, както и такива, предоставящи IT инженерингови услуги. По препоръка на Българската аутсорсинг асоциация е изготвено маркетингово проучване за потенциала на Бургас като IT център, което Общината предоставя на всички заинтересовани. Освен „Съдърланд“, в града вече работят подразделения на „Мусала Софт“, „Технологика“ и има заявен предварителен интерес от други големи компании.

„Готови сме да бъдем координатор и свързващо звено между фирмите и нашите университети и училища. На тях това ще даде перспектива и подготвени кадри, а на Бургас ще даде възможност за реализация на младежите и работни места“, каза още кметът Николов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!