EVN България съветва

EVN България дава полезни съвети на гражданите по време на летния сезон, когато обикновено всеки гледа да избяга далеч от дома и да релаксира на някое спокойно място. Това обаче носи и своите рискове. Точно поради тази причина електроснабдителното дружество препоръчва следното:

  • Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във ваше отсъствие. Тук следва да се има предвид, че уреди като СОТ, хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.
  • Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Електроуредите, които са в режим stand-by, трябва да се оставят включени само при необходимост.
  • Уверете се, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от вашата ел.инсталация.
  • Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.
  • Ако във ваше отсъствие няма достъп до вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време.

EVN България улеснява максимално своите клиенти, като им предоставя възможността да заплащат задълженията си дори и от чужбина през платформата  „EVNОнлайн плюс“, а за навременна информираност дружеството предлага и опция за безплатен SMS и имейл услуги, чрез които да получават информация за фактурата и просрочени си задължения.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!