Eздачът от Бургас Пламен Радославов и неговият кон постигнаха забележителен успех за Световната купа в Атина

6-годишният жребец, който е отгледан в бургаската конна база вече дава резултати и е определян като един от най-надеждните коне в България

Бургаският клуб по конен спорт „Кан Крум“ завоюва три медала на кръга от Световната купа, който се проведе на олимпийската база в гръцката столица Атина и записа едно от най-силните си представяния зад граница. Един от опитните ездачи в клуба Пламен Радославов и неговият кон 6-годишен кон Касай спечелиха последователно трето, първо и второ място в дните от надпреварата. Любопитно е, че едва няколко стотни не достигнаха на Пламен и Касай да спечелят „Гран при“ в Атина.

Малко след завръщането си на родна земя тандемът участва и на кръг от Световната купа в Божурище, където втория ден конкуренцията била преборена и спечелили надпреварата, но малшансът в последния ден ги отредил на четвърто място.

С изявите от тези две участия Касай, който от 6-месечно конче е отглеждан и развиван от ККС „Кан Крум“, дава заявка за още много бъдещи успехи и е определян от самите състезатели като един от най-надеждните коне у нас. Той е собственост на бургаския клуб. Закупен от Германия, преди 6 години, за него се полагат неимуверни грижи. Миналата година също бе успешна за него, като спечели цяла лига, а на републиканското първенство за млади коне стана вицешампион.

Сега на Пламен Радолсавов и Касай им предстоят още две участия на турнири – следващата седмица в Плевен и веднага след това в Пловдив в базата „Фригопан“, след което ще започнат да се подготвят за предстоящата „Купа Бургас 2018“.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!