Bulgaria Air е сред 29-те авиокомпании в Европа, която подписа меморандум 25 до 2025 на IATA

Bulgaria Air е една от водещите  авиокомпании в Европа, която се включи в инициативата на най-голямата и авторитетна Международна асоциация за въздушен транспорт IATA „25 до 2025“. Меморандумът на IATA цели да насърчи половата равнопоставеност в авиацията до 2025 година, като по този начин постави основните за създаването на дългосрочна устойчивост в индустрията. Той беше подписан в Берлин на 19 ноември 2019 година от ръководителите на 29 европейски авиокомпании, включително и от националния превозвач на България.

Сред целите, които „25 до 2025“ си поставя, е до 2025 година да увеличи най-малко с 25% присъствието на жени на ръководни или водещи мениджърски позиции в авиоиндустрията.

„Приветстваме авиокомпаниите, които се ангажираха с кампанията „25 до 2025“ днес. Това създаде огромен тласък за разрешаване на много важен проблем. Нуждаем се от квалифицирана, разнообразна и балансирана по пол работна сила, за да отговорим на нарастващите нужди на нашите клиенти. Евентуалната ни цел е създаването на полова равнопоставеност на всички нива. И обещанието „25 до 2025“ е началото на нашето пътуване“, заяви Александър де Жуниак – генерален директор на IATA.

Като авиокомпания, която винаги е насърчавала половата равнопоставеност в екипа си и може да се похвали с едни от най-талантливите професионални пилоти и командири от нежния пол, както и мениджъри на най-отговорни позиции,  националният превозвач Bulgaria Air приветства тази инициатива на IATA и продължава да поставя професионалните компетенции на първо място.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!