97 бургаски ученици поднесоха словесен подарък за празника на Бургас

По традиция на празника на Бургас – Никулден и тази година бяха наградени най-добрите автори в конкурса за есе „Бургас-моят град“.  Той се организира от народно читалище „Асен Златаров“ за 11-ти пореден път. 

Участници в конкурса бяха ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГПАЕ „Гео Милев“,  ПГРЕ ”Г. С. Раковски”, ПГЧЕ „Васил Левски“, ПГПНЕ „Гьоте“ и ПГМЕЕ. Те  сътвориха своеобразен рекорд , като изпратиха изпратиха 97 есета. 

„Искам да благодаря на всички ви за участието, за желанието да се изявите, като посветите макар и малка част от  времето си на своя град, като изразите своето отношение към него и станете съпричастни към празника му. Независимо кой как се е справил с изложението, достатъчно е, че е насочил мислите и сърцето си към своя град. Темата е „Бургас-моят град”, но да бъде той ваш зависи от самите вас. Вие трябва да го направите свой, да се погрижите за него… Ако го обградите с любов, ако му показвате, че ви е мило за него, той ще ви се отблагодарява”, каза председателят на журито Елка Василева, която направи анализ на конкурсните творби и честити празника на участниците, събрани в Младежкия културен център.

Първото място журито, в което влизаха преподавателите Дора Лазарова, Катя Василева и Димитър Джунгуров,  единодушно присъди на Стела Николова. Възпитаничката на гимназия „Гьоте”, която бе номинирана за „Ученик на годината“, попълни колекцията си с награди от литературни конкурси. След призовото място в националния конкурс на Център „Алеф“ тази година, сега получи приз и на регионално ниво.  Стела прочете своето наградено есе и бе възнаградена с искрени аплодисменти.

Второто място в класацията зае Златара Чакърова от ПММГЕ, а третото  – Николай Илиев, който се оказа внук на покойния бургаския писател Стефан Химитлийски.

Поощрителни награди получиха Добринка Гочева, Ясен Жеков, Георги Кънчев, Десислава Русева, Петър Мирчев и Нана Георгиева.

Награждаването протече на фона на рисунки-батик, сътворени от възпитаници на художничката Златка Бобева.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!