87 изследваха безплатно кръвната си захар в Бургас

Заради огромния интерес акции тръгват по график и в останалите обекти от веригата „Фаркол”

Рекорден брой бургазлии – 87 изследваха нивото на кръвната си захар в аптека „Фаркол Демокрация“ по време на инициативата й за скрининг на диабета.

 Добрата организация позволи да минат всички желаещи в рамките на едночасовата акция във вторник. Едва при 8 от изследвалите се бяха отчетени  завишени стойности, сочат резултатите. Всички тестове са напълно безплатни и се организираха с партньорството на фирма „РСР“.

Апаратите, осигурени от компанията, са ново поколение и отчитат автоматично всички данни. Кръвният резултат излиза за 5 секунди, а убождането е абсолютно безболезнено. „Изследването показа, че хората мислят за своето здраве, което се вижда и от анализа – с изключение на 8 души с високи нива на кръвна захар, при останалите 79 те са в нормите от 4 до 6 ммол/л.“, коментираха специалистите от фирмата-вносител и дистрибутор на медицински изделия „РСР“. Клиентите, чиито резултати показаха завишени стойности бяха насочени към специалист.

Заради огромния интерес, от верига аптеки „Фаркол“ обявиха, че ще организират подобни акции и в останали свои обекти. Вече са насрочени дати в  аптека „Фаркол Славейков“ – 26 май /вторник/ от 10 до 11 часа и в аптека „Фаркол   Българово“ в град Българово на 27 май /сряда/ от 10 до 11 часа. Още една кампания ще се проведе и в аптека „Фаркол Демокрация“ /в блок „Народен юмрук“/ на 19 май /вторник/ от 15 до 16 часа.

„Целта на подобни инициативи е да подкрепим хората в грижата за тяхното здраве. Превенцията е особено важна, за да не се стига до тежки заболявания и последващи скъпоструващи лечения. Затова в бъдеще очаквайте още подобни кампании в полза на пациентите“, коментира управителят на аптечна верига „Фаркол“ Елена Николова.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!