86 състезатели се включиха в Grand Prix Поморие 2015

През уикенда се проведе първият кръг на Републиканския шампионат по мотокрос на мотополигон Порой, община Поморие. 86 състезатели дадоха най-доброто от себе си и показаха високо майсторство за радост на близо десетте хиляди зрители, които бяха край трасето.

Събитието беше открито от кмета на Община Поморие Иван Алексиев, който пожела успех на всички състезатели. Сред присъстващите бяха заместник-председателят на Общински съвет Поморие Неделчо Стайков, заместник –кметовете Янчо Илиев и Илия Джингов и председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

В клас 65 cc. се проведе само един манш. С оглед трудността на трасето, решението беше да се запази здравето на младите мотоциклетисти. Кристиян Иванов с КТМ спечели този манш и започва с 25 точки новия сезон. Втори остана Християн Даков с КТМ, а трети Димитър Грозданов с КТМ.

При 85 cc. машини най-добър в двата манша беше Жулиан Георгиев с КТМ. След него се наредиха Алекс Димитров с КТМ и Вили Василев с КТМ.

В клас МХ Мартин Тодоров с Ямаха е победител в крайното подреждане, след като завърши втори в първия манш, но триумфира във втория и по този начин и в крайното класиране. След него се нареди Атанас Петров с КТМ, а трети Захари Томов с Хонда.

В клас МХ1 местният любимец Николай Йовчев с Хонда спечели и двата манша. Втори остана Тодор Тотев с Хонда, а трети Денислав Ангелов с КТМ.

В клас МХ2 беше изключително интересно, защото от тази година в него кара националния шампион при 65 и 85 cc Хакан Халми. В днешните стартове участие взе и Майкъл Иванов, който ще бъде и участник в Световния шампионат по мотокрос МХ2. Той беше изключително убедителен и в двата манша, които спечели. След него останаха трима състезатели с равен брой точки – по 40. Втори, заради по-добро класиране във втория манш, е Йонут Корбея (Румъния) с Ямаха, Георги Георгиев със Сузуки е трети, а четвърти остана Кристиян Ангелов с Ямаха.

Въпреки тежкото трасе нямаше нито един сериозен инцидент.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!