66 нови случая на COVID-19 у нас

66 са новите случаи на заразени с COVID-19 за последното денонощие. 29 от тях са в болници. Общо случаите са 1081 случая. Това съобщи на редовен брифинг ген. Мутафчийски. 

Увеличението е с 6.5% от вчера. Най-много са новите случаи в София-22, следва Плевен с 13. От региона в Сливен – 5, Бургас – 1. 262 са в болница, 37 в интензивни отделения. 

190 са вече излекуваните. Починалите общо в страната са 50. 

„Във връзка с настъпващите мюсюлмански религиозни празници  Главното мюфтийство издаде заповед към всички свои служители джамиите да останат затворени, а молитвите ще се излъчват онлайн, да няма посещение и влошаване на обстановката предвид извънредните мерки срещу  COVID – 19.  Семейното събиране да става само в ограничен кръг. Раздаването на храни или т.нар. ифтар да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на самите пакети и да се раздават само на крайно нуждаещи се“, посочи ген.Венцислав Мутафчийски.

Министерството на външните работи е издало нота, че се готвят големи пътувания от Турция с редовни линии, за които от щаба ще поискат от външно министерство да се преустановят тези пътувания. Причината е,че Турция се намира в изключително тежко състояние по отношение на заболяването. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!