60 малчугани се включиха в инициатива, свързана с пътната безопасност

Близо 60 възпитаници на детска градина „Раковина“ – Бургас се включиха в превантивното полицейско занимание по пътна безопасност, в което пред служителите от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас и своите родители демонстрираха теоретични знания и добиха практически опит.

Петгодишните малчугани от групите „Делфинче“ с ръководители – Марияна Динева и Галина Калоянова и „Морски кончета“ с ръководители – Мария Статева и Диляна Чапанова представиха изключително богата музикално-артистична програма, като поздравиха присъстващите с тематични песни и стихчета. Подрастващите участваха и във викторина, посветена на пътната безопасност, при която бяха оценени от инспектора по превенция към ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева с отличен – 6 +.

Особено активни в заниманието се оказаха и родителите на участниците, които се бяха постарали някои от тях да са облечени със специални костюми – на моторист, скейтбордист и велосипедист, демонстриращи светлоотразителните знаци, с които всяка от категориите участници в пътното движение трябва да е снабдена. Останалите подрастващи бяха със светлоотразителни жилетки, като отбелязаха, че те са само една малка част от отличителните белези в униформата на пътните полицаи. Възпитаниците по безпогрешен начин изброиха и останалото специфично за катаджиите оборудване : „СТОП“ палката, радиостанцията, дрегера за тестване за алкохол, както и радарната система в колите на „Пътна полиция“. Децата от сърце се зарадваха на звуковата и светлинна сигнализация, демонстрирана им от пътните полицаи, като направиха и групови снимки за спомен.

 Във втора част на превантивното занимание малчуганите от „Раковина“ съвместно със служителите от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас спираха поетапно пътното движение на една от ключовите пешеходни пътеки в крайморския град – тази на ул. „Христо Ботев“ и „Македония“. Всеки от водачите на автомобили, спрян от импровизирания детски патрул, получи балон с лично послание „Да пази децата на пътя“, както и превантивна брошура.

 Заниманието „Движи се безопасно“, целящо формиране на знания и умения в децата от предучилищна възраст за правилна ориентация по отношение на рисковете на пътя, се провежда по график в различни детски градини в областта. Предвидено е през следващата седмица в превантивните полицейски инициативи да се включат малчуганите от детска градина „Звездица Зорница“ в к-с „Зорница“ и „Х.К.Андерсен“ в к-с „Лазур“.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!