6 декември неучебен за празника на Бургас

Безплатен градски транспорт и синя зона също са жест към бургазлии

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви 6 декември, петък, за неучебен ден. Заповедта му важи за всички училища на територията на общината. Така децата масово ще могат да се включат в многобройните събития и да допринесат за празничната атмосфера в този специален за всички бургазлии ден.

„Бургасбус“ също ще направи жест към всички свои клиенти, подкрепен от Общината. На 6 декември автобусите в градския транспорт ще возят безплатно от 16.00 часа до последните редовни курсове за деня. Затова оставете автомобилите пред своите домове и елате в центъра да се веселим заедно! Големият празничен концерт на площад „Тройката“ започва в 17.30 часа, а запалването на елхата ще бъде около 18.00 часа.

Синята зона също ще почива на Никулден.

6 декември ще е ден на отворените врати за всички бургаски музеи и Библиотеката. Възползвайте се и разгледайте безплатно интересните експозиции на Археологическия, Историческия, Природонаучния и Етнографския музей в часовете от 10.00 до 16.00. В същия диапазон можете да посетите регионалната библиотека „Пейо Яворов“ на ул. „Богориди“ и да си извадите безплатно едногодишна читателска карта.

На Никулден с вход свободен ще работят още Авиомузеят в кв. Сарафово“ – от 09.00 до 17.00 часа,  БХГ „Петко Задгорски“ и галерия „Георги Баев“. Комплекс „Акве Калиде“ ще бъде отворен от 08.30 до 17.30 с безплатна 3Д прожекция в Сюлеймановата баня на всеки кръгъл час.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!