560 души са преминали през Спешното по празниците в Бургас

Празничните дни са минала с нормална интензивност за екипите на Спешното отделение в МБАЛ-Бургас. „Общо 560 души са потърсили медицинска помощ в четирите почини дни. Това прави по 140 души на денонощие, като се наблюдава съвсем леко завишение в сравнение с делничните дни, когато през отделението преминават около 120 пациенти”, каза началникът на Спешно отделение д-р Лилия Линкова.

Както всяка година, така и тази най-много са случаите на хора с хипертонични кризи (високо кръвно налягане), сърдечно – съдови заболявания и инсулти. Сред хоспитализираните има и пострадалите в катастрофи и сбивания, но техният брой е значително по- малък. Тази година няма пациенти с хранителни натравяния. Сред по-сериозните случаи е този на шестгодишно момченце, което е било блъснато от лек автомобил на Великден (12 април). Детето е получило  контузно-разкъсна рана на лицето и е оперирано от очен и ушен лекар. Момченцето вече е в стабилно състояние.

Най-големият подарък за екипите на Родилно отделение по празниците са се оказали 15-те новородени. Сред тях отново преобладават момиченцата, които са общо 8.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!