40 блока сключиха договори за саниране, още 50 чакат

40 жилищни блока вече са подписали договори с Община Бургас за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Още 50 са подали заявления.

До една година те ще изглеждат по съвсем различен начин – с красиви фасади и облагородени междублокови пространства, а ще получават и по- ниски сметки за ток и парно.

Още в близките два месеца в тези блокове ще влязат инженер – конструктори и енергийни консултанти, които ще направят обследване. Те ще предпишат необходимите мерки, за да стане сградата здрава и стабилна, топла и уютна, включително входа, мазетата, таванските помещения, стълбищата.
После ще дойдат архитектите. Те ще начертаят как ще изглежда вашата сграда, спазвайки всички предписани мерки от конструкторите. Това ще стане единствено и само след одобрението на всички съседи. Например: да бъде ли ремонтиран покривът или не, да бъдат ли остъклени терасите или не, да бъдат ли подменени щранговете за парно и вода или не…
После влизат строителите. Те започват да извършват ремонта по съгласувания с живущите график. Извършените ремонтни дейности ще бъдат платени от строителя само след одобрение на качеството на материалите от живущите в сградата.

Общината ще упражнява стриктен контрол върху извършваните ремонтни дейности на всеки блок.

Средствата по Програмата са фиксирани и за тях Бургас се конкурира с останалите градове от страната. Ще бъдат финансирани тези, които са активни. С общи усилия Бургас може да превърне сивите комплекси в красиви и модерни жилищни райони.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!