3D модели представят пещерите около с. Младежко

Интерактивна интернет страница, създадена в рамките на проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа”, представя един от най-интересните райони на територията на Парка.

Геоложката история, картни построения, 3D модели на пещерите, визуализирани от различни ъгли и богатият снимков материал представят околностите на с. Младежко пред всички, интересуващи се от уникалната природа на този район.

За да съберат тази информация, на терен в продължение на повече от четири месеца са работили спелеолози, геолози и фотографи.

Границите на природната забележителност „Пещери и извори на река Младежка” достигат непосредствено до с. Младежко  – едно от най-малките села в Странджа. От селото до изворите на реката има живописен и лек пешеходен маршрут с дължина от около 1 км, като през цялото време се върви по поречието ѝ.

Дирекцията на Природен парк „Странджа” обръща необходимото внимание на този привлекателен туристически обект.  Предстои да бъдат възстановени четири мостчета, които бяха отнесени от р. Младежка при наводненията от края на миналата година. Ще бъдат възстановени и елементи от парковата инфраструктура, така че за новия туристически сезон любителите на природата освен в интернет да могат да видят и в действителност прекрасните природни гледки в района на с. Младежко. В това начинание ще вземат участие доброволци от селото, ДГС „Звездец”, Община Малко Търново и Българска фондация биоразнообразие, които са събрали необходимата сума.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!