310 млн.лв. разходи са заложени в бюджета на Бургас

На заседанието си през февруари общинските съветници в Бургас ще гласуват бюджета от който ще стане ясно и какъв ще е окончателният обхват на капиталовата програма. В нея като разход са заложени 310 млн. лв., от които 147 млн. лв. са средства по оперативни програми. На тях основно ще се разчита за завършването на инфарструктурните проекти – водните цикли, обектите по ОП „Региони в растеж”.
„Общината ще продължи линията за благоустрояване на градската среда – ремонти на улици, изграждане на пешеходни зони и зони за отдих. Проектите ще се надграждат последователно и на етапи. Някои от тях са готови, но не можаха да получат финансиране в предходния период. Ще кандидатстваме отново и се надяваме да успеем”, каза за „Строителство море” Веселина Илиева – главен архитект на община Бургас.
Сред проектите, които не са успели да получат финансиране е продължението на реконструкцията на ул. „Александровска”. Първият етап – от жп гарата до пл. „Тройката”, е завършен окончателно. Сега общината има амбиция да продължи в северната част на улицата. Готови са проектите и за реконструкция на ул. „Богориди” и пл. „Батенберг”. В процес на изготвяне са проекти за ремонти и на други улици в централната част на града, в комплексите „Възраждане” и „Меден рудник”.Проектират се и дейности между блоковете, които ще продължат около вече изградените пространства – там също подходът е интегриран.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!