27 – годишният Даниел Петров спаси Светия кръст в Приморско

27 – годишният Даниел Петров спаси Светия кръст от морето на Йордановден в Приморско. Местното момче e полицай в РУП – Приморско, а за Светия кръст скача за шести пореден път

Даниел, заедно с още двама смелчаци от морския град скочи в ледените води на Черно море. Той се оказа най-пъргав и на излизане от водата си пожела здраве през новата година.

Въпреки ниските януарски температури пристанището в Приморско се оказа тясно за всички желаещи да бъдат част от ритуала на големия християнски празник Богоявление (Йордановден). Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов не пропусна и тази година да почете празника и да поздрави всички смелчаци.

Празникът бе почетен и от жители и гости на Китен и Ново Паничарево. Ритуалът по изваждането на кръста бе пресъздаден и в двете населени места, като в Китен само един желаещ се престраши да скочи в ледените води, а в Ново Паничарево смелчаците бяха трима, от които най-бърз бе 25-годишният Данаил Димитров.

На празника в Китен присъстваха кметът д-р Германов, депутатът Румен Желев, кметът на Китен Атанас Петров и зам. -кметът на община Приморско Милчо Милев.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!