За две седмици хванаха зад волана 26 шофьори с отнети книжки

Специализираната полицейски операция е проведена по метода «широкообхватен контрол»

Завърши двуседмичната специализирана полицейска операция, провела се на територията на ОДМВР – Бургас по метода «широкообхватен контрол», съобщиха от полицията. При проверките са констатирани случаи на шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества, както  на шофиране без свидетелство за правоуправление.

Един от водачите е шофирал след употреба на ,,метамфетамин». Той е от 29-годишен мъж  от Царево. След употреба на алкохол зад волана са седнали 18 водачи, от които една жена на 38 години от Свети Влас. 7  са с концентрация на алкохол над 2 промила. При 27-годишен мъж от Несебър дрегерът е показал  2.71 промила.

Седем са случаите на шофиране без свидетелство за правоуправление. Те са с връчено наказателно постановление в рамките на една година.

Шофиране след отнемане на шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването на водача е констатирано при 26 водачи на МПС, като преобладаващата част от нарушителите са от Несебър. За такова нарушение по закон се предвиждат до две години лишаване от свобода.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!