519 кутии контрабандни цигари задържаха на пункт Малко Търново

Общо 2 408 кутии контрабандни цигари в пригодени тайници на превозни средства  иззеха  на митническите пунктове в Малко Търново и Лесово през последната седмица

Резервоар на лек автомобил, пълен с контрабандни цигари, откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Иззети са 10 380 къса /519 кутии/ цигари с марка „ММ“ и надписи „Duty free“ от бензиновия резервоар  на  кола „Фиат Брава“ с турски регистрационен номер. Колата е пътувала с включена газова уредба в посока от Турция за България, управлявана от български гражданин. На МП Малко Търново шофьорът и пътниците са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При митническата проверка на автомобила, митническите служители забелязват следи от манипулация на газовата уредба. След демонтаж на бензиновата сонда на резервоара се оказва, че целият резервоар е пълен с цигари без акцизен бандерол. Укритите  519 кутии цигари с марка „ММ“ са иззети. Срещу шофьора – български гражданин,  е съставен  акт за нарушение на Закона за митниците.

Общо 2 408 кутии  /48 160 къса/ контрабандни цигари в пригодени тайници на превозни средства, влизащи в страната от Турция, откриха и иззеха митническите служители на митническите пунктове в Малко Търново и Лесово през последната седмица. Цигарите са били укрити във фабрични кухини и по двигателите на три леки автомобила, три туристически автобуса и в шофьорските кабини на пет камиона. Съставени са 11 акта за нарушения на Закона за митниците срещу шестима  чуждестранни, четирима български граждани и един неизвестен нарушител. Задържаните цигари са от различни търговски марки, предимно с надписи „Duty free sale only“.