Преобразяват Летния театър от юни

Парапет, рампа и  специализирана ложа позволява на хора с увреждания да участват по- активно в културния живот на Бургас

През юни започва пълното преобразяване на бургаския летен театър. Мащабната реконструкция ще се реализира, след като Община Бургас спечели проект по програма „Красива България“.
Ремонтните дейности ще започнат през юни. Те ще включват цялостна подмяна на подовата настилка, подобрение на преддверията и замяна на старото осветление с ново. Помислено е и за комфорта на посетителите по време на концертите и спектаклите. Старите, неудобни дървени пейки ще бъдат заменени с удобни единични седалки .
Специално внимание в проекта е отделено за посетителите с увреждания. Модернизацията включва изграждане на специализиран парапет и рампа за безпрепятствено им предвижване. Цялостно преустройство ще бъде направено на северната част на театъра. Ще бъдат премахнати съществуващите нива, с което ще се осигури  равна площадка /ложа/, на която ще има възможност да се разположат до 12 колички за хора с увреждания.
Припомняме ви, че през 2013 година  по проект на Община Бургас за енергийна ефективност, в Летен театър отново бяха извършени ремонтни дейности. Тогава беше извършен ремонт на цялата фасада, сцената и вътрешните помещения на Летния театър. Монтира се и модерна чилър система, която  осигурява охлаждане през лятото и отопление през зимата, така че репетиционните зали и студиата да могат да се ползват за провеждане на различни събития през зимните месеци.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!