20 заразени с коронавирус в Бургас, от днес мобилни мивки има и в кварталите

20 са регистрираните случаи на заразени с коронавирус в Бургаско. 7 са в болница – 5 в бургаското инфекциозно отделение- двама – в болницата в Айтос. Всички пациенти са в стабилно състояние.
Двата нови случая са на 55- годишен мъж от Бургас, който се е върнал от Австрия, и на 61- годишна жена от Несебър, която се е върнала от Турция.
Мъжът е настанен в Инфекциозно отделение с пневмония. Жената е със слаби симптоми и е под домашна карантина.
Първите проби на 3- ма от пациентите в Инфекциозно отделение са отрицателни. Взета им е втора проба, ако и тя е отрицателна, ще бъдат изписани. Така броят на излекуваните пациенти ще стане 4.
Бедстващите грузинци, които до този момент бяха под карантина в общинска база, вече летят към родината си с полет от летище Бургас в 13,30 ч. Още днес започва цялостна дезинфекция на базата, където бяха настанени.
Нови 7 акта са направили служителите на ОД на МВР от вчера до този момент. При проверка на домашния адрес е установено нарушение на задължителната карантина на едно лице.
Продължава дезинфекцията на църквите. В 13 часа днес започнаха дейностите в храм „Свети Николай Чудотворец“ в „Меден рудник“. През следващите дни ще бъдат дезинфекцирани общо около 30 храма в община Бургас. Ще бъдат поръчани и постелки с дезинфектант, които ще се поставят на входовете на църквите.
Днес заседава и комисията за новият социален фонд, който беше приет от общински съвет. Обсъждат се критерии за отпускането или на средства, или на ваучери за хранителни продукти на нуждаещи се. Идеята е процедурата по кандидатстване да бъде максимално опростена, така че да не се чакат дълго спешно необходимите помощи. Гласуваната сума за фонда е общо 300 000 лв.
Продължават всички дейности по обезпечаване на дезинфекцията в града.
От днес, Община Бургас доставя храна на всички полицейски служители, които дежурят на 14- те КПП- та на територията на общината.
Община Бургас започва да събира и пакетирани продукти, дарения от хранителни магазини или производители.
Общинският кризисен щаб ежедневно поръчва на бургаски фирми количества защитни облекла, шлемове и медицински средства.
Новото приложение, което ще събира на едно място пълна информация за карантинираните лица, ще бъде приложимо и на областно ниво. Останалите общини ще бъдат обучени за ползването му, както и ще получат достъп за въвеждане и ползване на информация от него.
Дневният център за работа с деца на улицата работи с по 1 дежурен Деца в момента там не се събират. Реагират при сигнали.

От днес и в кварталите са разположени мобилни мивки.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!