1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни. Поради изискванията за безопасност, записването за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в училището.

Неприетите на първо класиране бургаски деца са едва 38, но родителите могат да не се притесняват, тъй като свободните места в учебните заведения в общината са напълно достатъчно – 209.

В ЦГЧ има некласирани 14 деца, но свободните места там са 30. Места за ученици има в ОУ „Княз Борис“, „Любен Каравелов“, „П.К. Яворов“ и „Иван Вазов“.

В к-с „Славейков“ и кв. Ветрен и Банево едва 9 деца не са класирани. Там свободните места са общо 32 – в СУ „Димчо Дебелянов“ и в училищата в Банево и Ветрен.

В к-с „Изгрев“ има 10 некласирани деца и 33 свободни места в училищата „Йордан Йовков“ и „Добри Чинтулов“.

В к-с „Меден рудник“ – 5 некласирани и 49 свободни места в „Найден Геров“, „Петко Росен“ и „Константин Петканов“.

Свободните места ще бъдат официално обявени в електронната страница за прием за първи клас на 16 юни, а родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да променят реда на желанията за второ класиране от 17 до 23 юни. 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!