17 процента от всички заразени с коронавирус у нас са излекувани

На 1437 нарасна броят на заразените с COVID-19 в България, оповести Националния оперативен щаб на сутрешния брифинг. Към 29 април новите случаи са 50,  6 от тях са деца, които са в София и Пловдив и са оставени в домашни условия поради липса или леки клинични оплаквания.

С пет нови случая заразените от медицински персонал стават общо 155.

За последните 24 часа починалите са трима – жена от МБАЛ Сливен на 60 години с хронична сърдечна недостатъчност и исхимична болест на сърцето; жена на 58 години от „Пирогов“ с артериална хипертония; мъж на 70 години в Пловдив със сърдечна недостатъчност от фамилиите в Брестовица. С това общият брой на починалите става 61.

Излекуваните са с 21 повече за денонощието и вече стават 243, или 17% от всички заразени.

Засега общото мнение е, че към края на май месец ще бъде дадена възможността за полагане на изпити на учениците от 7 и на матурите от дванадесетокласниците. Не става въпрос за масово връщане на учениците в клас. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Той съобщи още, че свижданията в болниците и свижданията в старческите домове ще са мерките, които последни ще отпаднат.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!