13 стъпала до Евгений Халачев и неговата „Дамяниада”

Творците не се нуждаят от повод, за да създадат поредното си изящно произведение. Те просто изливат това, което имат потребност да изразят и върху платно, хартия, петолиние… и да го споделят. Евгений Халачев е един от продуктивните художници на Бургас, но не толкова показващи се в пространствата на галерии. Този път има повод да покаже творбите, които е живописвал през последните месеци. И го прави за трети път в галерия „!3-то стъпало” на ул. „Александровска”  № 78.  Изложбата Евгений посвещава на дъщеря си Дамяна, която отдавна живее в САЩ. Затова и я открива точно на нейния рожден ден – 22 януари. Освен причудливите пъстри платна, в които откриваме истински морета и моретата вътре в самия Евгений – и тихи, и бурни, в изложбата, която бих нарекла „Дамяниада”, ще видим още от причудливия му свят в масло, рисунки и цветни графики.

И понеже изложба трудно може да бъде разказана, спираме до тук с покана: 22 януари, 18 часа, галерия „13-то стъпало”. Там всеки може сам да си доразкаже цветната приказка на Евгений Халачев, а и да я сподели на чаша вино с автори и други приятели на изобразителното изкуство.

Евгений Халачев е завършил Художествена гимназия в гр. София. Има множество самостоятелни изложби и участие в общи художествени изложби – рисувана керамика, живопис – маслени платна и акварел. Негови творби са притежание на частни колекции в България, САЩ, Франция, Белгия, Германия, Англия, Русия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!