Ще стане ли „жабарникът“ като площад „Жени Патева“?

Кметът Димитър Николов предложи днес промяна предназначението на легендарния имот в идеалния център на града (често наричан от бургазлии „жабарника“) от „градски универсален магазин“ на „пространство с обществени функции“. Това дава една висока степен на сигурност, че там няма да се построи поредният мол, а нещо общоприемливо и полезно за хората от всички възрасти.

„Моето лично мнение е, че трябва да е хибрид, подобен на площад „Жени Патева“ – за него досега сме получавали само положителни оценки. Той се нарича площад, но е повече парк. Бургазлии повече го харесват такъв, зелен, отколкото бетониран и покрит с плочки. Трябва да е място, където и децата да могат да играят, и възрастните да поседнат. Може би там няма да пречи на никого един туристически информационен център“, каза кметът Димитър Николов.

Докато се стигне до решението как да изглежда в бъдеще сегашната дупка до площад „Тройката“, на Община Бургас й предстоят още съдебни битки, каквито тя води вече 10 години. Но нейната позиция става все по-силна, за което много помага и днешното решение на местния парламент.

Кметът Димитър Николов пое ангажимент, каквото и решение да бъде взето по този казус, то да е след широко обсъждане и внимателно разглеждане на всички полезни предложения.