Ще организират Фестивал на игрите и изкуствата в Бургас

Сдружение „Бургаски улици“ организира Фестивал на игрите и изкуствата за всички, които обичат свободата, природата и изкуството, за онези, които искат да разчупят „рамката“ и да покажат своята творческа същност без милост и предразсъдъци, спортен дух и хъс, но най-вече обичат да се забавляват. Събитието ще е три дни от 30.08 до 01.09 включително – последните дни на лятната ваканция за учениците в последния топъл летен месец, които трябва да бъдат изпратени подобаващо в Експо Център Флора

Фестивалът ще зарадва бургазлии с щури игри, нестандартни уъркшопове, хубава музика, пленер на открито, отворен за всички, които търсят вдъхновение от морето и лятото, различни стилове танци и спорт. Ще има и парад на изкуството, който ще завърши с маскарад.
През трите дни на фестивала ще има богата и различна програма, наситена още от сутринта с изпълнения и пърформански на открито, творчески работилници, демонстрации и спортни надпревари.
Angry Birds на живо – Тази игра завладя далеч не само малчуганите, но и възрастните. Ще стреляме с прашки боядисаните в нашите работилници стари кутии, преобразени в гневните птици.
Състезание с чували – Децата обичат да се движат. А по този начин не само ще изгорят много енергия, но и ще се смеят и забавляват много по време на надпреварата.
Направи СЛАЙМ – УЪРКШОП за нашумелите сред младите слаймове /безопасни желета/
Домино с дървени дъски
Направи кукла – Уъркшопове за кукли
Игра с щипки – стандартна гоненица с щипки
Пленер с акварели – рисуване на 5 метрово платно
Рециклирай и бъди арт – боядисване на пластмасови бутилки и създаване на фигури от тях,
Направа на големи картини от ненужни вещи
Поправи старите играчки – кампания по набиране на стари играчки и ремонтирането им
Работилничка за правилно изговаряне на думите със специален гост логопед
Не се сърди човече с живи фигури
Хвани рибката и спечели – децата ще ловят дървени рибки, като всяка ще носи определен брой точки
Сапунена работилница
И други…
Идеята на фестивала през трите дни е да даде платформа и на всички онези улични творци и музиканти, които никога не влизат под светлините на прожекторите.
Ще има байк демонстрации, зумба флашмоб, канго джъмп демонстрации, футболни демонстрации и турнир и други…
Целта е учениците да прекарат три незабравими дни в края на лятната ваканция и да ги зареди с нови сили и енергия за следващата учебна година. Да им покажем, че за въображението няма граници и то може да бъде използвано във всички учебни дисциплини, даже и „най-скучните“. Ще се организира и конкурс за картина на тема „Най-прекрасната лятна ваканция“, а най-талантливите ще бъдат оценени от авторитетно жури.