Читалището в Ново Паничарево отпразнува 90-годишнината си

С богата концертна програма читалище „Отец Паисий – 1927“  в Ново Паничарево  отпразнува своята 90- годишнина. Тя бе посветена и на наближаващите Коледни и Новогодишни празници.  

Участие в празника взеха местните самодейни групи ФГ „Зеленика“ и ДФФ „Паничарче“, а гости на тържеството бяха ФГ „Бисерна перла“, „Ветренски славеи“ и солистките Пламена Илиева и Радка Тошева.

На сцената се редуваха групи и индивидуални изпълнители, които показаха резултатите от своя талант и труд. С песни и танци – образци от българското народно творчество самодейците покориха публиката и доказаха, че вековните ни традиции са живи. Всяко тяхно изпълнение бе възнаграждавано с нестихващи аплодисменти.

Читалищното настоятелство връчи плакети на хората, които през годините са допринесли за съхранението и развитието на читалището, което пази и развива българското просвещение и дух вече 90 години.

Сред наградените бе и народният представител от ПП ГЕРБ Ивелина Василева, която присъства на юбилейното събитие. С плакет бе удостоен и кметът на община Приморско д-р Димитър Германов.  Той бе получен от председателя на общински съвет Златина Тюлиева, която  също връчи награда на юбилярите, придружена с кошница с почерпка.