„Черен петък“ в Триа Сити Център в края на януари

Очаква се големите отстъпки да привлекат близо  2000 души

Традиционната за САЩ кампания „Черен петък“  отново се пренася в Бургас чрез Триа Сити Център. Началото е 31 февруари, когато започват гигантските намаления в магазин Салса. Краят обаче няма да настъпи с изтичането на петъчния ден.  В бургаския търговски център големите намаления ще са в сила чак до 2 февруари.

„Черен петък“ ще има за всички, които искат без да обикалят магазините да се сдобият с маркови дрехи или обувки.  В магазин Салса на Триа Сити Център по традиция се събират всички стоки от марките Salsa Jeans, Zu elements, Phard, Diesel, Marlboro, Antony Morato, Masons, Galliano, Calvin Klein, Guess Jeans, Fox, Just Cavalli, Alcott, Antonello Serio. Само сега обаче те ще бъдат на цени от 5 до 50 лева – намалението е с над 70%.

„Черният петък“, който следва деня на благодарността,  се повява за първи път във Филаделфия през 1961 г.  и бързо става масова търговска практика в САЩ. От 2005 г. насам това е най-натовареният шопинг ден за страната. Тогава магазините отварят по-рано от обичайното, а от началото на 21 век дори започват работа още от предната нощ.

Още в края на миналия век търговската кампания започва постепенно да се пренася в Европа. В Бургас тя идва с Триа Сити Център в края на миналата година. Първите две кампании „Черен петък“ в магазин Салса са в края на месеците септември и ноември.  По време на всяка от тях търговският център е бил посетен от близо 2000 души.