Чакаме Африка и Индия в новото издание на МФФ

През август ще се проведе 42-то издание на Международния фолклорен фестивал, организиран от Община Бургас. В колоритната програма потвърдиха участието си танцови състави от Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Кипър, Полша, Сърбия, Турция, Чехия, Палестина и България.

По традиция МФФ ще започне с пъстро празнично дефиле на 18-ти август . Атрактивните състави от цял свят ще преминат по ул. „Александровска“ – площад „Атанас Сиреков“ – ул. „Богориди“ – Морска градина – до Летния театър, където от 20.00 часа ще започне тържественото откриване на фестивала.

Очаква се за фолклорната програма от 18 до 22 август да потвърдят участието си и екзотични групи от Индия, Сиера Леоне, Гана и Того.

Традиционно при откриването на фестивала се връчва наградата за народно песенно и танцово творчество „Нестинарка“, учредена от Община Бургас. Тя представлява статуетка – дело на скулптора Ненчо Русев, придружена от диплома.

МФФ включва безплатни концерти на сцената на Летния театър, на открити естради (сцени) в комплексите, концерти в региона, празнични дефилета, научна сесия по проблемите на фолклора, изложба-базар на традиционни сувенири, демонстрация на народни занаяти.