Царево с нова пешеходна и велоалея

Община Царево стартира проект за реконструкция на част от крайбрежната алея. Предвижда се изграждане на настилки, поставяне на пейки, кошчета за боклук и осветителни тела, изграждане на Ел. и ВиК инсталации.

Целта на проекта е да се обособи атрактивно, модерно и обезопасено крайбрежно пространство, където ще могат да се съчетават възможностите за отдих и забавление на жителите и гостите на града.

Предвидени са различни зони – за разходка, колоездене, почивка и развлечение.

Алеята е с дължина 500 метра и е разделена на две зони, посредством осветителни тела. Едната зона е предвидена за велосипедна алея с широчина 2 м. и ще бъде от асфалтова настилка. Втората зона е пешеходна алея с широчина 3.40 м. и е предвидена да се изпълни от щампован бетон. Предвидените 20 пейки са с дължина 3 м. и осигуряват прекрасен изглед към пристанищния залив. Допълнително ще бъдат монтирани информационни табели, съдържащи информация за рибите и аквакултурите, обитаващи Южното черноморие.

„Пешеходна и велосипедна алея – южен бряг пристанищен залив гр. Царево” се финансира по Стратегия за развитие на „Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол – Царево“. Проектът е на стойност 300 хил. евро и се финансира на 100% от Стратегията.