Царево отново предизвиква българските писатели и поети

За шеста поредна година Община Царево ще проведе Национален литературен конкурс „С море в сърцето“. В него могат да участват български автори с произведения в поезия и проза. Те трябва да Бъдат оформени по БДС – с 30 реда на страница и 60 знака на ред: 
– Поезия (до 2 лирични творби)
– Проза (1 текст с общ обем до 5 стр.)

Всеки участник може да изпрати творби на littsarevo@gmail.com , придружени с кратка информация за автора, включваща биографична и творческа справка, както и данни за обратна връзка.

Конкурсните произведения трябва  да не са публикувани другаде, освен в периодичен печат, а също така да не са награждавани в регионални или национални конкурси.

Конкурсът е явен. Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” във всяка категория, получават грамота от община Царево и парична премия в размер на 400 лева за първа награда, наградата за второ място е 300 лв, а за трето място 200 лв. Журито има право да присъжда и поощрителни награди.

Текстовете на спечелилите участници ще бъдат публикувани на официалния интернет сайт на община Царево www.tsarevo.org Ще бъде издаден и сборник с всички номинирани произведения. 
 

Крайният  срок за изпращане на творбите е 07.06.2020 г.

Допълнителна информация на телефон 0590/5 50 30

Официалната церемония по награждаването е предвидена за 27-ти юни 2020 г.