Художници се включват в кампанията „Надежда за Надежда”

Благотворителната изложба е подредена в арт галерия „Криптата”

Бургаските художници се включват в благотворителната кампания „Надежда за Надежда” за събиране на средства за лечение на бургаската учителка Надежда Райкова. Изложбата, която ще бъде открита в арт галерия „Криптата”  на ул. „Св. Климент Охридски”, съдържа творби на известни майстори на изобразителното изкуство, сред които  Митко Иванов, Димо Колибаров, Иво Узунов, Ненко Чанев, Ирена Иванова, Николай Николаев, Юлия Красовска.

Откриването на изложбата е от 18 часа днес, 18 ноември. Паралелно с изложбата ще има и книги от бургаски автори, средствата от продажбата на които също ще влезе във фонда на „Надежда за Надежда”. Отделно в шатра до Часовника се продават благотворителни талони на стойност 5 лева, които може да закупи всеки човек, желаещ да помогне на Надежда.

48-годишната Надежда Райкова е с диагноза прогресиращ карцином на синусите. След редица операции и лечения, в България са изчерпани възможностите за въздействие върху болестта. Учителката се нуждае от незабавна животоспасяваща операция в клиника Heidelberg University Hospital, в град Хайделберг, Германия, за която са нужни непосилните за семейството й 62 150 евро.

За набиране на средства е предназначен и друг хуманен жест, иницииран от учениците на Надежда – благотворителен концерт. Той ще се състои на сцената в Дома на НХК на 22 ноември от 19 часа. В него ще участват популярни изпълнители от различни жанрове на сценичното изкуство, като Пени Ставрева, Жан Шейтанов, Мустафа Чаушев, Ажда, Захари Чернев, Георги Милтиядов, Микаела Димитрова, групите „Авалон” и „Ре`Бард“, солисти от Вокална студия „Точно време“, хор „Родна песен“, хорова школа „Милка Стоева“. оперните певци Димитър Арнаудов, Мери Мовсесян Калудова и Диана Георгиева, майсторката на руски романси Светлана Трапезникова, танцьори от Фолклорен ансамбъл „Лазур“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Черноморец“, Клуб по спортни танци „Бургас 75“,  Танцова школа „ДЮН“. В концерта ще участват още  Младежката театрална трупа „Валери и приятели“, Театрална школа „ Детско царство”, Пейо Пантелеев и Сияна Наскова.