„Хитрите лисици” шампиони в турнира по народна топка в Приморско

За втора поредна година момичетата от „Хитрите лисици“ стават шампиони на съботната лига по народна топка в Приморско. Успехът бе постигнат в надпревара  с отбори от Приморско, Китен, Веселие, Ново Паничарево, Ахтопол и Равна гора.

Единадесет отбора от жени на различна възраст в продължение на два месеца чертаха стратегии и мериха сили в спортната зала за спечелване на призовата позиция в престижния турнир. Турнирът по народна топка в Приморско ще се запомни с многобройни оспорвани мачове в силна конкуренция. На няколко пъти „Хитрите лисици“ бяха „разклатени“ от почетното първо място, но след това с повече усилия и спортен хъс наваксваха загубените точки и отново името им беше изписвано на първо място във временното класиране.

На официална церемония отличилите се отбори и спортисти в състезанието бяха наградени с купи, медали и грамоти. С голяма купа, медали и поздравления бяха удостоени състезателките от „Хитрите лисици“, заели убедително шампионското място.  След тях се нареди „Рома“, а третата позиция остана за „Танцуващи фурии“. На четвърта позиция се класира „Ахтопол“, а след тях местата заеха, както следва: „Леопардови момичета“, „Атлиман“, „Акулите“, „Прим“, „Веселие“, „Равна гора“ и „Фреш“.

index (2)Отличията бяха връчени лично от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, под чиито патронаж се провежда състезанието. В церемонията по награждаване се включиха още зам. –кметът  Захарина Неделчева и кметът на Китен Катя Вълчева.

Освен отборни награди, бяха раздадени и интересни индивидуални отличия. Специалните призове „полезен играч“ бяха връчени на изявилите се  състезателки в лигата. С грамота „кака“ на лигата се сдобиха две от най-зрелите състезателки от отбора на „Веселие“ –  Щиляна Мавродиева и Гинка Янчева. Отборът на най-веселото село беше награден и  като „най-зрял“ отбор. С наградата за „феърплей“ игра се сдоби „Равна гора“. Награди бяха връчени и на помощничките на организатора Красимир Левтеров –  Катя Маджарова и Мария Колева.

Всички участнички в съботната лига по народна топка изразиха готовност да се включат в следващото издание на все по-популярния турнир.