Хегемония на акулите от Несебър на шампионата по джетски в Царево

През изминалата седмица в Царево се проведе първия кръг от националния шампионат по джетски на България за сезон 2015. Плаж „Василико“ бе домакин на надпреварата, като зрителите се насладиха на карания в цели 8 категории. В най-атрактивните от тях златните медали обра Кристиян Киров, шампион на България и за изминалия сезон. Бургазлията бе най-бърз в дисциплините Runabout до и над 200 кс, масовия старт в категория Runabout, както и в супер атрактивната категория Enduro Runabout. Киров е състезател на „Съни Бийч Джетски Рейсинг“, като след състезанието заяви, че през този сезон отново има амбиции да участва на СП в Тайланд през декември. Неговия съотборник Марио Михалев, също се представи на високо ниво като грабна златото в дисциплината Прав Джет, а в останалите категории спечели още четири медала.
Домакините от Клуб „Василико“ в Царево се представиха на много добро ниво, що се отнася до организация и са категорични, че и през следващата година най-бързите пилото, заедно с техните джетове отново ще акостират в южния град.
Следващите състезания от националния шампионат ще бъдат в Балчик в средата на август и в Приморско в края на същия месец, а черешката на тортата този сезон ще бъде Балканското първенство, което ще се проведе в Слънчев бряг на 12 и 13 септември и ще събере най-добрите състезатели по джетски на Балканите.
Състезанието в Царево ще се запомни и с един неприятен инцидент. Малко преди края на надпреварата, любителски хеликоптер падна във водата, на метри от състезателното трасе, като по чудо пътниците и пилота успяха на време да напуснат летателната машина и се отърваха само с уплаха и без сериозни травми. Адмирации заслужават и състезателите, които виждайки падащия хеликоптер, веднага се втурнаха със своите джетове и помогнаха на пострадалите незабавно да излязат от водата.