„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД , операторът на летище Варна и Бургас ще инвестира над 20 млн.лв. в двете морски летища

Улрих Хеппе, главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД , операторът на летище Варна и летище Бургас, съобщава в интервю за capital.bg, че до до края на годината планират да инвестират над 20 милиона лева в двете летища. „На летище Бургас ще оптимизираме багажната и дренажната системи на пътеките за рулиране „А“ и „Е“, както и разширение на зоната за заминаващи пътници в Терминал 2 и др“- разкрива Улрих Хеппе.

През 2016 година „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“АД отбеляза своето първо десетилетие на успешна концесия на летищата в Бургас и Варна. През последните 10 години в България, компанията инвестира повече от 350 милиона лева в развитието и модернизирането на двете морски летища. По този начин напълно промени облика им.

„Нашите най-значими постижения са новите модерни пътнически терминали, които бяха тържествено открити през 2013 година. Освен това инвестиции бяха направени в инфраструктура, водоснабдяване, електроенергия, комуникационни мрежи и др.“- допълва главният изпълнителен директор.

През 2016 година двете летища отбелязаха исторически рекорд като посрещнаха 4,57 милиона пътници, което е 22% ръст спрямо предходната година. Бяха обслужени близо 36 хил. полета на 100 авиокомпании до 180 чартърни и редовни дестинации в Европа, Азия и Африка.

Тайната за нарастналия висок ръст на пасажерите е в „двата невероятни екипа на двете летища. Виждам енергията, упоритата работа и професионализма им всеки ден. Изключително съм горд да бъда част от този екип и да се справям с всички предизвикателства, които стоят пред нас, като силна общност.  През последното десетилетие успях да наблюдавам реализацията на много от проектите, които считам за забележителни по отношение на ефекта „преди и след“, на превръщането на мечтата в реалност. Радвам се, че можем да покажем забележителни резултати като успеха през 2016 г., когато постигнахме ръст от 22%. Разбира се, това са резултати, получени в продължение на 10 години на всеобхватно планиране и упорита работа. През това време бяхме фокусирани върху дългосрочни устойчиви проекти като инфраструктурни подобрения и подобрения в електронната комуникация и автоматизираните системи и оборудване. Всички сме горди, че нашите постижения са видими и че работим в среда, която е в съответствие с всички европейски и световни стандарти“- споделя Хеппе.