Флората ще е домакин на арт фест

От 2 до 5 юли в Бургас ще се проведе първото издание на АРТ ФЕСТИВАЛ „СЕЗОНИ“, организиран от Община Бургас и „Народно читалище Пробуда -1880 г. Бургас“. Той продължава традицията на  националния конкурс за млади поп и рок изпълнители „Сезони“, доказал се през времето като сцена на млади таланти. Официалното откриване е на 2.07 от 17. 30 часа пред експозиционен център ФЛОРА.

Фестивалната програма включва няколко конкурса, множество творчески лаборатории и съпътстващи прояви. Заявки за участие в конкурсите са направили над 280 деца и младежи на възраст от 5 до 19 години.

Участниците ще се представят на две основни сцени в Морската градина. В експозиционен център ФЛОРА ще се разкрият работилници за сръчковци. На 2, 3 и 4 юли малките творци имат възможност да участват  в конкурси за изобразително и приложно изкуство, а заедно с това да се включат в надпреварата за наградите на фестивала. Пак там ще са експонирани изложби от произведения на художници и фотографи от цялата страна, участващи  в конкурса „Моето усмихнато лято“. След оценката и професионалното мнение на специалистите, зрителите, които ще посетят изложбените пространства, също ще могат да гласуват за всяка  творба и така да станат част от журито.

На живо бургазлии и гостите на града ще могат да наблюдават представянето на младите  певци, по време на трите конкурса: Национален конкурс за млади поп и рок изпълнители; Международен конкурс за млади поп и рок изпълнители; Конкурс  за изпълнение на песни на Стефан Диомов. Ще звучат много любими хитове, представени от индивидуални изпълнители, дуети, триа и вокални групи от Бургас, Варна, Велинград, Добрич, Монтана, Пловдив, Правец,Първомай, Русе, Разград, Стара Загора, Севлиево, Свищов, Сливен, София, Свети Влас, Търговище, Троян, Черноморец, Шумен, Ямбол.

Журито е в състав: Стефан Диомов, Тони Димитрова, Валентин Пензов, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева, Мирослав Станчев, Красимира Кралева, Мина Пенкова и Цанислав Петков.

Музикалният маратон ще завърши с концерт на 4 юли от 19 часа пред експозиционен център ФЛОРА, където ще се представят лауреати на  СЕЗОНИ през изминалите  деветнадесет години и  наградени участници от тази година.