Фестивал в Бургас обединява здравето и културата

Двудневен фестивал на културата и здравето ще се проведе в Експозиционен център „Флора“- Бургас. Събитието, което обвързва по своеобразен начин тялото и душата, ще бъде разпределено  в часовете на последния ден от септември и първия на октомври. Проектът се организира със съдействието на Община Бургас и е първият от проектите, спечелили финансиране във втората сесия, съгласно Правилника за съфинансиране на културни проекти в Бургас.

Подбрани и поканени са едни от най-квалифицираните специалисти по приложна психология, личностно развитие, модерни и древни учения за тялото и духа, алтернативни терапии и методики за развитие и израстване – Мадлен Алгафари (психолог), Юли Тонкин (мотиватор личностно развитие), Ипократис Пападимитракос(психолог-диетолог), Петър Петров (психолог, регресотерапевт и хипнотерапевт), Елена Дросева (психолог), доц. Пепа Митева (психолог).

Участниците във фестивала ще се запознаят с творчеството на бургаски художници и музиканти. Всеки от присъстващите ще има възможността да се докосне до произведенията на някой от лекторите, както и до ръчно изработени бижута, които балансират енергията в тялото.

Събитието ще има няколко насоки. Първата от тях е „Културата на поведение в междуличностните отношения – семейството като основна социална единица на обществото“. Втората насока е „Психология и психоконсултиране при деца и възрастни чрез различни индивидуални подходи в развитието“. Третата е „Образование, иновационна методика, интеграция на младото поколение в образователната ни система“. Четвъртата насока е „Себепознание – Дух, Душа и Тяло, Алтернативни методи на лечение“.

Откриването на форума е на 30 септември от 9.30 часа.

Лектори:

Мадлен Алгафари – психолог, ще говори по темата  “Осъзнатото родителство”.

Петър Петров – психолог, ще говори по темата „Миналите ни животи, какво не знаем за тях”

Доц. Пепа Митева – ще говори по темата „Творчески подходи при работа с деца – Арт педагогика, Арт терапия, Диагностика по цветове на Мандала, Терапия с копчета и кризисно консултиране.

Елена Дросева -психолог, ще говори по темата „Пресечната точка на училището и семейството, в грижите за деца със СОП – Психофизически нарушения”

Ипократис Пападимитракос – психолог-диетолог, ще говори по темата „Културата на хранене като част от динамичният стереотип на изграждане и сформиране на личността от ранна детска възраст.

Ангел Лазаров – доц. Пепа Митева  –  ще говорят по темата „НЛП техники”.

Юли Тонкин –  ще говори по темата „Силата на комуникацията”