Фестивалът „В магията на танца и морето“ събира майстори на съвременните танцови стилове в Приморско

Този уикенд Приморско е домакин на седмото издание на Отворен танцов фестивал на съвременни танцови стилове „В магията на танца и морето“. Традиционният денс форум ще се проведе от 7 до 9 юли на откритата сцена в морския град. В него ще се включат Спортен и Танцов клуб „ Тангра” – Хасково, Спортен и танцов клуб  „Суперформа“ – София, Танцов клуб „Съншайнс” – Приморско, Спортен клуб „Съншайнс“ – Царево, ТСК „ Фрея” – Бургас, “Street Dust Dance” – Димитровград, ТШ ”Крис” – Бургас, ТСК”Силвана денс” – Благоевград, Банско, Разлог, „Танцувай с мен“ – София, ТК „Съншайнс“ – Китен, ТК „Олимпия“ – Гоце Делчев, „Денс крю“ – Банско и „Балетна школа Марина“ – Бургас.

В продължение на три дни пред жителите и гостите на Приморско ще бъдат представени популярни танцови стилове и оригинални хореографски решения. На сцената ще се редуват състави за съвременни, класически и характерни танци и етно шоу, джаз, модерни техники, танцово и латино шоу, акроджим, мажоретки и хип-хоп. Всяко тяхно изпълнение ще бъде стриктно проследено и оценено от международните съдии на БСТФ – Дорина Инджова, Добри Добрев и Лорета Йовчева. В оценяването ще се включи и Силвана Хаджийска – национален съдия на БСТФ.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Приморско и има за цел да популяризира различните форми и стилове на съвременната хореография, да даде сцена за представяне на постиженията на младите изпълнители, да създаде атмосфера на пълноценен творчески обмен, професионално общуване, партньорство и нови съвместни творчески проекти.  Негови организатори са ръководителят на ТСК „Съншайнс“ Ива Петрова и Българска спортна танцова федерация.