Ученици правят благотворителен концерт „ЗАедно читалище“

Концертът е на 18 декември, петък, в Културен дом на Нефтохимика

Благотворителен Коледен концерт под надслов – „ЗАедно читалище“! Организират трите Интеракт клуба в Бургас. Той ще се състои на 18 декември в Културен дом на Нефтохимика (НХК) от 19.30 ч.

Plakat (4)За пореден път учениците от трите клуба ще отбележат Коледните празници с благотворителен концерт. Тази година каузата им е по-различна и особено интересна – подкрепа за откриването на читалище „Хамалогика“. Много от младежите от Интеракт вече са били доброволци в авторски и партньорски  проекти на Хамалогика (напр. Бургас рециклира, Старият Бургас, Предизивикателство за социална промяна) и знаят от първо лице как работи бургаската организация.  Решили са да помогнат именно на тази кауза, защото вярват, че новото читалище на Хамалогика ще даде възможност на подрастващите да прекарват времето си по-пълноценно и да участват в интересни  инциативи. То ще има съвременна библиотека и ежедневна културна програма, която ще  привлича артисти и публика от страната и чужбина за участие в лекции, обучения, фестивали, беседи, кръжоци за деца и възрастни, международни творчески обмени и още много, много други.

Организаторите на концерта са подбрали участници с разностранни таланти – звездите от първия български комедиен уеб сериал „Типично“, танцовата група Venture crew, представители на клуба по източни бойни изкуства „Хикари доджо – Бургас“ и др.

Билети може да се закупят на място или от 11 до 16 часа на касите на НХК.