Ученици от Приморско на посещение в Народното събрание

Ученици от СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско гостуваха в Народното събрание по покана на председателя на Комисията по околната среда и водите Ивелина Василева. Те взеха участие в кръгла маса на която бяха дискутирани въпроси на екологична тематика.

Групата от най-изявени ученици от приморското училище бяха топло посрещнати от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители от Бургас – Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Атанасова, Галя Василева и Диана Саватева.

Там младите хора разказаха за проектите, по които работят и са работили, един от които е проект “Биолаборанти” към Национална кампания “За чиста околна среда” на МОСВ и ПУДООС на тема “Обичам природата и аз участвам”.  Учениците разказаха за създадената от тях мобилна система за анализ, контрол и пречистване на водите на реките Дяволска и Караагач на територията на Приморско и Китен. След като разясниха своя еко проекта,  те подариха на председателя на Народното събрание тематичен колаж.

В края на срещата учениците получиха подарък – термос и шапка с надпис „Яко е да си еко“, а те от своя страна върнаха жеста, като подариха на депутатите броевете на училищния вестник “Междучасие “, който издават по проект “Твоят  час”.