Утре откриват Фестивала на пясъчните фигури с вход свободен

В 18 часа утре, четвъртък, ще бъде даден старт на 11-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас.  Само тогава входът ще бъде свободен.

Тази година двадесет и двама творци от Австралия, Турция, Украйна, Германия, Полша, Русия, Чехия и България работиха по атрактивната тема „Митове и чудовища“. На входа на експозицията ще ви посрещнат двете кули от Толкиновата сага „Властелинът на пръстените“ – Ортанк в Айсенгард (обиталище на магьосника Саруман) и Барад-Дур, от чийто връх гледа неспящото око на Саурон. Във фестивалната зона са изваяни още горгоната Медуза, страшен циклоп, чудовището от Лох Нес… За да узнаете какво друго е родила фантазията на скулпторите, елате и вижте на място.

Фестивалът на пясъчните скулптури ви очаква на обичайното си място в парк „Езеро“, близо до Конна база – Бургас. Той ще работи всеки ден от 08.00 до 22.00 часа до края на септември. Цените на билетите остават непроменени:

Деца до 7 години – безплатно.

Ученици и пенсионери – 1.50 лв.

Група над 10 души – по 2.50 лв. на човек.

Редовен билет – 3.50 лв.

По време на утрешното официално откриване за вашето добро настроение ще се погрижат импро театър „ХаХаХа“ от София и бургаският духов оркестър, който това лято се представя с изцяло нова музикална програма.

 

Новини, снимки и информация за Фестивала на пясъчните скулптури търсете тук:

http://sandfestburgas.com/