Утре е награждаването от националния конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

Утре, 27 юни, четвъртък, от 18 часа, ще се състои тържественото награждаване на лауреатите от националния младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Конкурсът е посветен на 70-годишнината от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта. Това е един безпрецедентен подвиг на българското общество, който има глобални измерения във времето.

В присъствието на официални лица от местната и държавната власт, представители на еврейската организация „Шалом”, представители на Посолство Израел, общественици и съмишленици ще си спомним за героизма на българите през Втората Световна война, спасили от екстерминация близо 50 000 свои сънародници от еврейски произход.  Ще се уверим, че тези добродетели не са изчезнали днес. Съвременните млади хора доказват чрез творчество, моралната и човешка непреходност на  този своеобразен връх на хуманизъм в историята на цивилизацията.

Най-любезно каним всички заинтересовани в залата на Художествена галерия „Петко Задгорски” на ул. „Митрополит Симеон” 24, на 27-ми юни, четвъртък, от 18.00 ч., за да споделим заедно това събитие.