Уникална детска площадка отвори врати в Лазур

Районният парк на к-с „Лазур“ е цялостно реконструиран така, че се превръща в едно от най-интересните места за детски игри в Бургас. Няма ги вече старите счупени люлки и пейки, изронения асфалт. В основата на новата композиция е пространство с площ от 530 квадратни метра, покрито с ударопоглъщаща настилка. Тя е изпълнена със специфичен растер, имитиращ  водно езеро с лилии.

Главната атракция на обновения парк е първото по рода си комбинирано детско съоръжение в Бургас, познато като „Въжен град“. То има различни функции: катерене, промушване, ходене по въжен мост и др. Съоръжението може да се използва едновременно от не повече от 60 деца.

Въженият град  е предназначен за деца на възраст от 6 до 12 години.

vaj

В детската зона на парка има още детска въртележка за деца от 3 до 10 години, четворна пружинна клатушка за деца 2-10 г. и къщичка за комуникация (детска беседка) за деца 1-8 г.

По алеите на парка са поставени нови пейки от чугун и дърво – 55 на брой, нови бетонови кошчета – 35, много необходимите кошчета за кучешки отпадъци – 15. Извършени са и  благоустройствени мероприятия в зелените площи. Монтирано е по-добро от предишното осветление.

park