Тържествено отбелязаха 1 юни в Приморско

С богата програма Община Приморско отбеляза Международния ден на детето – 1 юни. Детско шоу, уъркшоп, рисунка на асфалт, много музика, игри и награди изпълниха морската община с празничност.

20160601_115211Малки и големи станаха част от пъстрата програма на амфитеатъра в Приморско. Артист, преоблечен като клоун, събра децата около себе си, за да им покаже тънкостите на вълшебствата. След това, изпълнени с енергия, малчуганите участваха в редица забавни игри, при които се въплъщаваха в ролята на плувци, фокусници, състезатели, жонгльори и др. Красиво украсената сцена, озвучена със забавна музика и многото награди за децата допълваха празничната обстановка в Приморско.

Историческият музей в морския град също се включи в честването на Деня на детето. Подготвен бе уъркшоп, в който децата имаха възможността да участват в изработката и оцветяването на различни фигурки от глина.

Дворът на СОУ „Н. Вапцаров“ на днешния празник заприлича на цветна приказка. Деца на различна възраст изрисуваха с цветни тебешири асфалта на учебното заведение и го превърнаха в пъстра атракция.

Денят на детето ще бъде отбелязан и в Китен. Там ще бъде пресъздадена легендата за хубавата мома Стана Урдовиза, чието име носи заливът Атлиман.

Възстановка на прословутата легенда за „Урдовиза“, която ще започне от 17 часа на плаж „Атлиман“, ще даде начало на празника. Като актьори в пресъздаването на историческите събития ще се изявят децата от НУ „Любен Каравелов“ – Китен, заедно с възпитаниците на скаутски клуб „Зеленика“ – Бургас.

Детският празник ще продължи със забавни игри и детско шоу, а от кметството обещават незабравими моменти на всеки, който се присъедини към честването.