Топлофикация Бургас продължава протестите

Пред протестиращите и днес работници от ТЕЦ Бургас бяха оповестени резултатите от проведената вчера среща в Министерство на икономиката и енергетиката с представители на топлофикационните дружества. Поставените пред заместник-министър Антон Павлов въпроси се отнасят до недофинансиране на топлофикационните дружества, налагани от НЕК санкции, недостиг на средства за осъществяване на зимната подготовка, ценовата политика на ДКЕВР и други наболели проблеми.

Изпълнителният директор на Топлофикация Бургас инж. Въльо Дучев, който участва в срещата, отново е връчил изпратените през месеците юли и август писма,  описващи реалната ситуация в предприятието, произтичаща от отношенията с НЕК и Булгаргаз и блокираните сметки.  Заместник-министър Павлов е поел ангажимент още следващата седмица да бъдат проведат срещи  с ДКЕВР, НЕК, ЕСО и Булгартрансгаз за търсене конкретни решения по повдигнатите въпроси, бе съобщено на работниците днес.

Те обаче ще продължат с ежедневните си протести до тогава, до когато не получат трайни гаранции, че ще бъде въведена нова ценова политика, която да гарантира заплащането на електрическата енергия на реалните й стойности и нормалната работа на предприятието. Това означава сигурност за техния труд, сигурност и за клиентите на дружеството, които са над 30 хиляди.