Тоня Борисова представя поезия в Бургас

Тоня Борисова ще представи в Бургас моноспектакъл по новата си книга  „Път от светлина в безкрая“ . Литературната премиера е днес, 14 ноември, от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“.

f50394a76ca12ecbe803838fdf239adeТоня Борисова е актриса, автор на няколко поетични книги и съавтор на 45 документални филма. Има над 550 авторски поетично-музикални спектакъла, на които е организатор, сценарист и режисьор, изпълнител на стиховете и на песни от всички фолклорни области на България. Спектаклите са различни по вид и продължителност: от 30-минутен моноспектакъл до грандиозен концерт-спектакъл с участието на изтъкнати певци, инструменталисти, музиканти, оркестри, хорове, фолклорни формации и ансамбли.

Тоня Борисова е родена на 13 ноември 1952 в гр. Димитровград, Хасковска Област. Родственица е на българския политик, историк и възрожденец – Захарий Стоянов. Завършва с отличие българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велико Търново и кинопедагогика – ВИТИЗ „Кр. Сарафов“ – София.

Книгата „Път от светлина в безкрая“ е посветена на съпруга й – режисьорът Александър Борисов.