С ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ УЧИЛИЩЕТО В СВЕТИ ВЛАС ОТБЕЛЯЗА 110 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ

С тържествен концерт училището в Свети Влас  – ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, отбеляза патронния си празник и 110 години от основаването си. Проявата бе кулминацията в поредицата събития, посветени на годишнината  и събра в амфитеатъра на града официални гости, бивши и настоящи директори, преподаватели и възпитаници на учебното заведение. Празникът премина под мотото „Минало и настояще с поглед към бъдещето“ и бе изпъстрен с музикални и танцови изпълнения, както и със стихове, някои от които авторски, на деца от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”.

„Има нещо величаво и свещено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, а всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат делото. С такова благородно дело се е заело нашето училище, което обединява през годините много хора – учители, ученици, техните родители, служители, общественици. Обединява ни с онова нещо – позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.“, сподели  в емоционалното си слово на директорката на училището  Чубрина  Стефанова.

Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе сред официалните гости, уважили  събитието, поздрави от свое име, от името на председателя и съветниците  на Общински съвет и от името на Общинска администрация, всички, свързани с историята на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”.  Той подчерта, че училището е едно от водещите в общината и в този смисъл кметът не пропусна да припомни иновативни проекти, реализирани там – 5 СТАИ и модерната читалня. Николай Димитров пожела здраве, вдъхновение, воля, ентусиазъм и повече успехи на целия учителски колектив и на учениците. На финала на своята реч, той припомни една крилата мисъл, която гласи, че ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред – образовай хората.

21541

 Множество поздравителни адреси бяха изпратени по повод годишнината на училището, сред които и от  началника на РИО –инж. Виолета Илиева. Представител от Регионалния инспекторат имаше приятната задача да връчи на директорката Чубрина Стефанова почетен вимпел  и грамота по случай 110-годишннина и заради постигнатите високи резултати в образователно-възпитателния процес.

По традиция, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ получи и множество подаръци, сред които и дар от община Несебър – копирна машина 3в1.

За да споделят емоциите от светлия празник, присъстваха също Андон Бакалов, кмет на с. Равда, Красимира Тодорова, директор „Хуманитарни дейности“, началникът на отдел „Образование” към общината Яна Христова, председателят на местната структура на НД „Русофили“ Христо Николов, историкът и краевед Иван Бабев,  Михаела Георгиева, директор на ОДК- Несебър, общинските съветници   и др.