С европари изграждат спортна зона в училището на Приморско

Община Приморско и училище „Никола Вапцаров” стартират съвместна строителна програма в партньорство с училище „Ататюрк” в турския град Къркларели /Лозенград/ . Проктът ще бъде финансиран по програма „Трансгранично сътрудничество”. След едномесечна съвместна работа по подготовка на документите  представителите на отдел „Евроинтеграция” в община Приморско Люба Желева и Георги Стоянов посетиха Къркларели, където бяха съгласувани всички детайли по съвместното кандидатстване за финансиране и бе подписано споразумение за сътрудничество в изпълнение на планираните дейности.

Парите по проекта ще се инвестират в изграждане на нова спортна зона в двора на училището в Приморско, която ще включва футболно игрище, комбинирано волейболно и тенис игрище, ще има и обособена зона за фитнес уреди на открито. Подобни дейности се предвиждат и в училище „Ататюрк” – ремонт на съблекални, подмяна на настилки и др.

„Децата са нашето бъдеще и ние приоритетно трябва да се грижим за тях”, коментира кметът на Приморско д-р Димитър Германов.  Той заяви, че общината ще продължава да  разработва проекти за еврофинансиране, които ще подпомогнат и развитието на туризма в Приморско. Турция проявява интерес и към други съвместни проекти с морския град, затова сега общинската администрация насочва вниманието си към възможностите на програмата за трансгранично сътрудничество.