Състезание събра в Приморско най-силните мъже на България

Приморско събра най-силните мъже на България на държавното първенство по силов многобой „Айрън мен“. Състезанието, което е част от кампанията „Силните срещу дрогата“, се проведе под патронажа на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов.

Зрелищно шоу за зрителите сътвориха мускулестите мъже в центъра на града. Любителите на силовите спортове с интерес проследиха тежките дисциплини, в които състезателите демонстрираха сила, издръжливост, техника и, разбира се, хъс за победа. Те се конкурираха в шест дисциплини – „Дърпане на пожарен автомобил 18 тона”, „Щафета – Фермерска разходка и Кобилица”, „Лог лифт за максимално повдигната тежест”, „Мъртва тяга с автомобил” и „Камъните на Атлас”.

В мъжкото състезание не липсваше и женско присъствие. Танците на красиви адреналинки заредиха публиката с много настроение и повдигнаха духа на състезателите.

Най-железният атлет се оказа пловдивчанинът Мариян Димитров, който заслужено спечели първото място в държавното първенство по силов многобой „Айрън мен“. Освен първата награда Димитров получи още едно признание –  той е сред  избраниците, който ще представят България  на международно първенство „Най-силен славянин“ в Словакия на 4-5 август .След него се нареди Иван Мрянков, а третото място зае Денислав Славчев.

Победителите в състезанието бяха наградени с купи и плакети, осигурени от община Приморско.